Warmtepompen / airco

Voordelig verwarmen met een warmtepomp

In goed geïsoleerde woningen en appartementen zijn warmtepompen ideaal om te verwarmen. Een warmtepomp verbruikt weliswaar elektriciteit, maar tot 5 keer minder dan een traditioneel elektrisch kacheltje om dezelfde hoeveelheid warmte te genereren. 

Over het hele jaar gezien, zal een lucht/lucht-warmtepomp een mooi gemiddeld rendement halen van 3 à 4. Deze wonderbaarlijke factor wordt ook wel COP genoemd, de afkorting van coëfficient of performance. Een COP van 4 wil dus zeggen dat u voor de prijs van één kilowattuur aan elektriciteit maar liefst 4 kilowattuur aan warmte genereert. Berg dat elektrisch kacheltje dus maar snel op!

Koelen met een warmtepomp (airco)

Helaas worden de zomers vaak heter de laatste jaren, in 2019 hadden we af te rekenen met 3 hittegolven. En in 2020 duurde de langste hittegolf maar liefst 12 dagen, waardoor gebouwen maar blijven opwarmen. Op zulke dagen prijst u zichzelf gelukkig met een warmtepomp want deze kan ook als airco werken! Het toestel kan immers koelen en verwarmen. In de zomer zal de warmtepomp de overtollige warmte aan de binnenruimte onttrekken om ze via de buitenunit weer af te voeren. De airco-functie van de warmtepomp is een onschatbaar voordeel dat u met een gasketel of mazoutbrander niet heeft!

Airco op zonne-energie

Met zonnepanelen op uw dak, draait de airco zelfs gratis. De airco heeft u immers het vaakst bij felle zon in de zomer. Dat zijn ook de dagen waarop zonnepanelen een hoge opbrengst hebben.

Vraag een gratis offerte

Enkele van onze warmtepompinstallaties

Hieronder enkele voorbeelden van warmtepompen, we kiezen meestal voor een lucht/lucht-warmtepomp omdat deze in bestaande woningen makkelijk te voorzien zijn. Als techneuten installeren we uitsluitend topmerken zoals Mitsubishi Heavy Industries die hun jarenlange betrouwbaarheid en zuinigheid bewezen hebben. Fluisterstille toestellen met een onderhoudsvrije motor (een inverter), zodat u vaak niet eens hoort of het toestel draait.